URBIS-86 – Miletina (Međugorje), posveta oltara

SAVJETI – Gradnja obiteljske kuće, izračun troškova
20. rujna 2015
URBIS-86 – Srebrni jubilej Franjevačke galerije
9. listopada 2015

URBIS-86 – Miletina (Međugorje), posveta oltara

U četvrtak, 17. rujna 2015. godine, na blagdan Ranâ sv. Franje Asiškoga, mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić predvodio je svečano misno slavlje u samostanskoj kapelici Školskih sestara franjevki, u Miletini, župa Međugorje, u Čitlučkom dekanatu.
No, taj datum i dan dobio je posebno značenje za sve Školske sestre franjevke, kao i sve vjernike jer je na taj dan posvećen novi oltar i ambon u spomenutoj kapelici.

Poznati duvanjski akademski kipar Ilija Skočibušić osmislio je izgled novog oltara i ambona. Tehničke detalje i 3D prikaz izradila je firma Urbis-86 d.o.o. Široki Brijeg pod vodstvom Ivana Spajića, dipl. inž. arh. Izvođač radova je poduzeće Litoglif d.o.o. Međugorje.

SKICEEEEIDEJNI PRIKAZ (akademski kipar Ilija Skočibušić)

          04Postojeće stanje

    01

3D PRIKAZ (Urbis-86. d.o.o. Široki Brijeg)

02

POSTAVLJANJE (Litoglif d.o.o. Međugorje)

 

U samostanu živi oko 30ak sestara. Pod sv. Misom biskup je posvetio oltar u kojem su prethodno bile ugrađene moći sv. Franje, donesene iz Rima.

U koncelebraciji su sudjelovala trojica svećenika: fra Tomislav Pervan, duhovnik u spomenutom samostanu, fra Mladen Herceg, bivši duhovnik u Miletini i fra Marinko Šakota, župnik u Međugorju.

 

IMG_0278
KONAČNI IZGLED

 

Na liturgijskoj svečanosti okupio se veći broj sestara, što kućnih, što iz drugih provincijskih samostana sa sestrom M. Frankom Bagarić, provincijalnom predstojnicom. Ceremonije posvete oltara vodio je don Marin s bogoslovom Branimirom.
Na početku Misnoga slavlja duhovnik fra Tomislav, uz pozdrave i izraze dobrodošlice biskupu i vjernicima, iznio je kratku povijest izgradnje oltara i zahvalio svima koji su to omogućili i darovali. A na kraju sv. Mise, prije blagoslova, nazočnima se obratila provincijalka s. M. Franka izričući svima, osobito dobrotvorima, zahvalu.

 

Iskrene čestitke od tima URBIS-86 d.o.o Široki Brijeg!


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *