SAVJETI – Gradnja obiteljske kuće, izračun troškova

URBIS-86 – Parking Bakamuša
11. rujna 2015
URBIS-86 – Miletina (Međugorje), posveta oltara
21. rujna 2015

SAVJETI – Gradnja obiteljske kuće, izračun troškova

Odlučili ste se za izgradnju vašeg obiteljskog doma, no pitate se kako početi. U jednom od prethodnih postova pisali smo o dozvolama koje morate imati prije izgradnje.

Sljedeći korak je izabrati projekat po vašoj želji i mjerama. Predlažemo da izaberete jedan od tipskih projekata iz našeg kataloga (LINK). Prednosti upravo ovih projekata su ti da su urađeni po mjeri običnog čovjeka, da su povoljni, te sadrže sve potrebne dokumente za ishođenje svih dozvola, a nakon što ih naručite za vas su spremni za manje od 24 sata. Napominjemo da se naš projektni biro bavi projektiranjem svih stambenih, stambeno-poslovnih te drugih objekata po vašim željama i mjerama.

blago03

Tko se odluči za izgradnju kuće najviše ga zanimaju troškovi, pa u prilogu pomoću kalkulatora možete izračunati troškove.

KALKULATOR: Analiza cijena vanjskih zidova  . On vam omogućava informativni izračun cijene m2 zida, uključujući rad i materijal.

KALKULATOR materijala za gradnju kuće. TIP 1 i TIP 2

KALKULATOR U vrijednosti – vrlo jednostavno u tri koraka napravite proračun U vrijednosti zida i odaberite optimalan sistem za gradnju.

Online E4-KALKULATOR za energetsku efikasnost – Vrlo jednostavan alat za sve one koje traže pomoć te kvalitetan orijentir prilikom planiranja gradnje kuće. Ovaj alat je izrađen kako bi vam pomogli da optimizirate energetsku učinkovitost kroz 5 modela kuća, a uz to vidite i okvirnu cijenu gradnje. U nekoliko koraka izvršite odabir najvažnijih parametara kao što su vrsta građevine, klima, standard gradnje, vrsta fasade, standard izolacije, sustav grijanja i hlađenja te energent za grijanje.

Cijena izgradnje obiteljske kuće ovisi o vrsti materijala, vrsti konstrukcije, transportu na gradilištu , također tipu kuće, dali je prizemnica, katnica, kaskadno ili razvedena. Prizemne kuće u pravilu imaju najveću cijenu, jer im se obračunavaju svi zemljani radovi, temelji, krovište na malu površinu.
Kod kuće na kat svi navedeni radovi se obračunavaju na kompletnu površinu (prizemlje + kat ), tako da se umanjuje cijena bruto površine.
Najveće povećanje cijene po bruto površini je na kućama koji u svojim projektima sadrže a.b. podrum i tipu krovišta, jer se uvećavaju količine, armature, betona, iskopa , a krovište može biti jednostrano, dvostrano ili četverostrano,razvedeno na više razina, sa kućicama, a također ovisi i o vrsti i kvaliteti pokrova, crijep, profililirani limovi, šindra.


 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *