URBIS-86 – Parking Bakamuša

SAVJETI – Energetska efikasnost
11. rujna 2015
SAVJETI – Gradnja obiteljske kuće, izračun troškova
20. rujna 2015

URBIS-86 – Parking Bakamuša

U tvrtci URBIS-86 d.o.o Široki Brijeg  izrađen je projekt i plan izgradnje na više od 8 000 četvornih metara, 320 parking mjesta na ‘Bakamuši’ u neposrednoj blizini crkve u Širokom Brijegu.  Početkom kolovoza ove godine projekt je konačno realiziran.
Pored asfaltiranog dijela, vjernici će moći koristiti i ostatak ‘Bakamuše’ za parking svojih automobila. Također, parking će uskoro biti pod video nadzorom. Parking je financiran od strane Franjevačkog samostana Široki Brijeg, te donacija vjernika i gospodarstvenika.

brijeg_crkva_radovi_7

brijeg_crkva_radovi_6

 Parking Bakamuša, Široki Brijeg

 No, radovi na parkingu nisu jedini…

U tijeku je restauracija pročelja crkve Uznesenja BDM, koja će potrajati još najmanje godinu dana.
U završnoj fazi su i radovi na rekonstrukciji i obnovi ratnog skloništa gdje su za vrijeme Drugog svjetskog rata pobijeni hercegovački franjevci. Kamenje kojim se obnovila unutrašnjoj skloništa donirana je od vlasnika starih kuća s područja Širokog Brijega te će time sklonište zadržati veliki dio izvornosti. Osim radova na unutrašnjosti, uskoro će se urediti i okolni prostor koji će biti namijenjen za molitvu.
Zgrada bivšeg sjemeništa, koja se nalazi između crkve i Gimnazije fra Dominika Mandića, u rujnu će se obnavljati te će biti prenamijenjena u duhovno-kulturni centar.

Zadovoljstvo nam je bilo sudjelovati u ovom projektu, koji će koristiti svim građanima našeg grada, kao i posjetiteljima. 


 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *